Languages

User login


La creació dels usuaris pels "proxys"


En primer lloc i molt important, convé entendre què son els usuaris. guifi.net és una xarxa lliure, oberta i neutral, tothom s'hi pot connectar, només cal complir requisits tècnics imprescindibles per connectar-s'hi, no es demana cap usuari per connectar. Els usuaris no els demana guifi.net sinó els "proxys federats" per accedir també a internet i que els usuaris tindreu opció d'escollir un cops connectats a guifi. No son nostres, la majoria tenen relació amb Ajuntaments.

Ens agradi o no, per els motius que siguin (temes legals, estadístics, etc...) els Ajuntaments, per cedir ADSLs públiques per accedir a internet a través de la xarxa lliure des d'ubicacions residencials, que es el que tots volem, necessiten coses d'aquestes, i procurem convèncer-los de que siguin els mínims (per sort no ens demanen pas ni el DNI, ni el compte corrent, ni l'empadronament... ), que siguin gratuïts i que donguin accés també als altres pobles (així podem escollir, si en falla una, anem per l'altra, etc...). Per a un accés sense usuaris, la única fòrmula que alguns Ajuntaments estan fent és per als "Hotspots", però això és efectiu en poques zones i per a portàtils, no per a connexions residencials, o sigui que també tenen altres limitacions. En qualsevol cas, i encara que son ells que demanen l'usuari, l'acord que hi tenim és ajudar-los en la gestió d'això, per tal de fer-los més fàcil una cosa que per a ells podria ser feixuga, i a nosaltres, tot i que es tracta d'un contingut, també ens convé de donar-hi suport. Potser amb el temps trobarem noves fòrmules, però de moment hi ha el que hi ha.

Tampoc és un problema que ens agradin o no, perquè si a algú no li agraden els proxys, sempre pot buscar-se un altre tipus d'accés. De fet des del punt de vista de xarxa lliure, com més útil i per més gent, millor, i és això el quo volem promocionar.

De rebot, nosaltres aprofitem la creació dels usuaris per verificar les connexions, cosa que també s'ha de fer per assegurar-nos que la xarxa funcioni bé, una connexió amb una adreça mal assignada o amb senyal deficient pot causar problemes a altres usuaris. Volem ser una xarxa lliure, però no hem d'oblidar que qualsevol llibertat deixa de ser-ho si va en perjudici de la dels altres, i és aquest l'anim que hi ha, tots volem que la xarxa funcioni com més bé, millor.

Fins ara els usuaris es demanaven als fòrums, és la petició més freqüent, però això feia que s'hi publiquèssin coses que tot i que per l'ús que es fa d'aquest tema (només de funcionament i estadístic, no pas protegir cap dada privada) fan molt mal d'ulls, com ara correus electrònics i passwords que poca gent es canviava, i a més és una feina que per als administradors també és feixuga. La solució que hem pensat és millorar en l'autoservei, que és la inspiració de tot plegat, i que sigui la pròpia gent que es crei els usuaris, i ja s'activaràn després, hi han programes informàtics que en determinades zones ja detecten quan un node funciona o no i ans ajuden als administradors a fer aquesta tasca.

En resum:

  • No es necessita usuari per connectar a la xarxa, es necessita per accedir a un proxy federat, però no cal que demaneu que us l'activin si no esteu connectats a la xarxa, perquè no us el podrem crear fins que no ho estigueu.
  • L'usuari el podeu crear vosaltres mateixos al crear el node. Només heu de posar les dades bé. Poseu les que toquen, perquè si poseu un correu fals a part de que no rebreu les notificacions que us puguin afectar, ens poden demanar que l'esborrem.
  • Durant cada dia, es procura revisar les conexions, i si hi ha un usuari pendent, s'activa. Insistiu si alguna cosa no va bé, i passa per alt, però no cal demanar-lo vàries vegades dins del mateix dia, que no es crema pas res
  • Deixeu la ràdio engegada mentre estigui pendent de verificar la connexió ( per tant, d'activar l'usuari). Quan ja estigui verificada, si us fan ànsia les tronades ja la podeu parar quan no la feu servir o si no esteu estenent la cobertura a algú altre (com és la majoria dels cassos). És una bona costum apagar la ràdio quan no la fa servir ningú.

... i res... d'això, el temps dirà si realment estem millorant o no, en qualsevol cas i com se sol dir, que aprofiti! SAX!

Comentaris

Opcions de visualització de comentaris

Selecciona la vostra manera preferida de visualitzar els comentaris i feu clic en "Desa la configuració" per activar els canvis.
imatge de sinuso.org

mmm

Excel·lent document!!

Potser caldria afegir que el correu del usuari proxy sigui el seu realment? hi han alguns instal·ladors amb el seu correu a tots els usuaris proxy dels nodes que a muntat i no son pocs (mes de 100). Com es podrà contactar amb el usuari de proxy si tots els correus son de la mateixa persona que instal·la els nodes? que passara si aquesta persona per desgracia desapareix o perd els contactes dels seus clients?

imatge de Jausol

Dit a la ferida

Hola...

A Capellades.. pasa aixo mateix...

Qui gestiona els nodes d'acces d'usuaris i troncals som la gent de digiCape (per conveni amb l'ajuntament), pero els usuaris de l'unic proxy actualment existent son donats d'alta per una empresa d'informatica que posa la mateixa adreça a tots el usuaris... la de la empresa..

Resumin , quant tenim que fer manteniment de nodes o tenim algun problema a la xarxa.. no podem comunicar-ho als usuaris... es mes els usuaris no saben ni que pasen per els nodes publics i oberts municipals .. tant sols tenen present la conexio a internet gracies a l'autoprestacio de l'entitat propietaria del proxy.

Per mes que hem dit al propietari del proxy i a l'empresa d'informatica que ens donin els correu-e dels usuaris ..noi no volen..

 

 

imatge de sinuso.org

dons es una pua..

Si hi ha manteniment d´un supernode o proxy etc. si hi ha un voluntari que vol notificar als usuaris d´una zona que hi haura una parada de manteniment no ho podrà fer, no crec que la empresa truqui a 200 persones.

A part així seria tota la responsabilitat per a la empresa no? si un usuari fa un us indegut d´un proxy o cal com mes greu el marron anirà primer per el propietari d´aquell correu no i posteriorment al usuari final si es que recorden qui es o poden contactar amb ell.

Salució

Crec que les empresses instal.ladores no tindrian de poder aprovar els usuaris

nomes crear

i aixi els administradors serian els que aparovarian els users

no tindrian de tindra aquet permis i aixi tndrian desperar a que el user estigues ok

 

imatge de Jausol

Podem parla d'aixo el proper dia 22?

Hola...

Jo estic amb la solució que planteja l’amic Knoppix , però es un assumpte que podem parlar-ne a la trobada del proper dia 22, de fet ja estic preparant una mica de xerrada dels problemes que tenim a Capellades.. i com estem aquí...

Poder entre tots trobem solucions i propostes per aquesta casuística que exposo al meu primer post.. però avui per avui aquesta meravellosa eina que es  aquest web.. si la empresa instal·ladora te permís de contribuïdor (que lògicament el te).. pot fer dons el que fa...  

No es tracte dons de limitar a ningú això es una xarxa oberta.. però quan els interessos comercials estan per sobre d’altres.. crec que tenen que prima els de qui realment fan xarxa..

Poden existir solucions tècniques poder efectives... per exemple que el sistema no pugui acceptar mes de dos o tres correus-e iguals a una zona. O be crear un permís especial de contribuïdor als instal·ladors per que no pasi això... no se .. ho podem parlar companys... es madurar l’assumpte...

imatge de sinuso.org

Dons si...

La veritat es que jo començo a estar amb els pebrots ven inflats!! Empresses que foten spam (firma i logo) de la seva empresa en tots els nodes, zones i comentaris que fan, empreses que foten el que els hi surt dels collons amb els usuaris de proxy (aprovar usuaris avans de muntar el node etc..) per comoditat.

La cosa es comença a desmadrar i no em molaria començar a actuar com ho fan molts d'ells, perque si no mes de una firma i logo d'empresa desapareixerà.

Per cert, ho trobo de molt mal gust crear una zona hi que es vegi el logo de la empresa, perden oportunitats altres empreses i col·laboradors de la zona. O tots els logos de les empreses i col·laboradors en una zona o cap ni una, igualtat per tots! Ah i que consti que no es una rabieta de competència, qui em coneix sap de sobres que ho faig de gratis o a la voluntat.

i si tan bo és, per què em falla tant?

Hola!

soc un usuari de guifi que visc a la Serra de San Ferm i havia tingut problemes, però els havia solucionat. fa 2 setmanes que no tinc internet a casa. n'estic una mica tip. a mi em van vendre una cosa que no és.

pot ser es que u heu d'arreglar desdel servidor pero feui alguna cosa si us plau

gracies

millor en un altre fil aixo i quin node ets?

Hola pensa que aqui no pagues cap manteniment i si el pagues tindras una empressa que respondra i arreclara el teu problema(rapit)si no ho saps fer tu. si ho saps fer tu molt millor aixo que t'estelvias!

si no ens dius quin node ets no podrem detectar el teu problema ok

si vols tindre servei 100% pots contractar un empresa que et fara el manteniment

no se que et van vendra pero segur que es pot solucionar amb paciencia i ganes

on tens el error?

per comentar aquest tema pero tindrias de obrir un fil nou ok

Gracies per la teva paciencia i comprensio!

 

mmm... i com puc brir un nou

mmm...

i com puc brir un nou fil?

gracies

aqui

No puc connectar-me a internet.

 Fa aproximadament 3 anys que tinc el wifi parat i estic interessat en que funcioni de nou peró no puc connectar-me a internet. La comunicació de l´ordinador a ruter es correcte ja que ho he verificat i es ok. quan faig la connexió mitjançant el proxy la cosa no va. El meu node es 14114 i la xarxa es la de Ripoll. Algú em pot ajudar a sol.lucionar el problema.
Gràcies.

Activació usuari

Bon dia!
Sóc nou per aquí. Porto 2 dies amb la conexió en marxa i encara no he obtingut l'activació de l'usuari, llavors ho comento aquí (ja què entenc que alguna cosa va malament).

La informació que tinc a la plana d'usuaris és: (si en fa falta més, ja direu)
""""""""

Peris Serrano, Roger (roger.peris.serrano)BCNSettProxy - Pending
""""""""
Espero que algú em pugui donar un cop de mà amb el tema.
Gràcies

4 dies sense l'activació

Només puc obrir la web de guifi.net. Si intento accedir al contingut de la xarxa guifi, m'apareixia una plana web de la xarxa sense fils cooperativa demanant-me un usuari i contrasenya. He intentat contacta amb ells per telefon i correus-e sense cap resposta.
Llavors després d'uns dies conectat i seguint sense rebre resposta vostre em desconecto.

El supernode al que estava conectat és:

BCNxsf-coopVerdinet

         

l'usuari d'aquest node veig que ja t'el han aprovat

de tota manera, millor els comentaris als nodes en concret, no pas aqui. si un node no és fiable o no esta ben gestionat, el que ha< de quedar marcat com a tal és justament el node afectat.
justament estem millorant les aplicacions per tal de millorar la claredat d'aquestes dades.