Languages

User login


La primera experiència d'estendre FFTF, i algunes fotografies.


[image:23501,right]Ha vingut molta mes gent de les que m'esperava! Al llarg del dia hem sigut entre 30 i 40, i quedant-se a dinar, més de 20...no sé com ha anat que hagi pogut haver teca per tothom, a guifi passen miracles com el dels pans i els peixos.

S'ha estès la fibra més ràpid que no ens pensàvem (començant pel tram més dificultós amb arbres i marges entremig). El que ens ha fallat son les gafes, que no eren les apropiades, això ens ha alentit, i esperem que amb les solucions que hem buscat no ens haguem carregat el cable. Total que al final la pluja (un diluvi) ens ha aturat, i haurem de tornar-hi quan tinguem els accessoris apropiats, esperem que la setmana vinent o l'altra... perque no hem acabat i tornarà a caldre ajuda!

Un dia d'aquells per recordar! Merci a tots els que heu vingut!

Les fotos en aquest enllaç:

http://guifi.net/image/tid/237

O clicant a les imatges:

Tibant (tracció animal) Dinant... David lligant la fibra... Brigadistes voluntaris anant a la feina :) En Ramon s'ho mira... El La fibra pels camps segats... El

 

 

Comentaris

Opcions de visualització de comentaris

Selecciona la vostra manera preferida de visualitzar els comentaris i feu clic en "Desa la configuració" per activar els canvis.
imatge de sinuso.org

Que cracks!!

Molt bona currada. A veure si a la propera em puc passar a donar un cop de ma!!

Això això, deixeu-ne una mica

Això això, deixeu-ne una mica encara pels que no han pogut venir a la primera vegada :D

A veure si la setmana que ve puc venir ;)

Molt bona feina!!!

per les fotos es veu que va ser un gran dia. enhorabona als que us vau fer aquesta currada. 

jo tbe  em vaig quedar amb les ganes de venir a donar un cop de mà, haurem de venir a aquesta segona convocatoria.

 

SAX!!!!

Mes fotos i audio AptitudeFM

gorebox

hi ha alguna manera de llegir Gorebox via RSS per exemple? no ho trobo 8-)

Gorebox RSS

Perdona, ke no havia vist la teva pregunta fins avui...

A la web de Gorebox Networks hi ha a sota una barra amb un cercle amb un llapis (al costat dels botonets de Home, About, English) ke si clikes hi apareixen les diferents opcions... entre elles la de l'RSS ke seria: http://marsupi.mine.nu/gorebox/?feed=atom

Moltes gracies per l'interes!!

;)

FELICITATS!!

MOLTES FELICITATS!!!!!

A veure si podem anar fent "rodar" bobines  ;-) !!

Si tot va be, a vere si aquest cap de setmana pujo per la comarca i trec el cap per aqui!

Salut!

el primer km !

Va ser tot un plaer, i una gran experiència, tibar cable amb tots vosaltres.

A veure si al primer km en segueixen molts i molts més. Mans no en falten.

Jordi

si si

D'aqui a uns temps en tidrem tans km com amb la wifi 9.974Km!!

Vinga SAX Gironi ja!

Dues cosetes

Els meus 2 cèntims encara que no aporti potser res de nou ...

- Les "gafes", que tal com comenta en Ramon no eren les adequades. Crec que aquestes deuen anar bé quan s'en munta una a banda i banda del pal, de manera que la tensió (només des d'un costat) faci entrar el tascó cap dins i actuï d'auto-bloqueig. Això deu ser factible si es pot deixar una llaçada de cable fluix a nivell del pal, cosa que potser es pot fer amb cable prou flexible i tolerant als plecs (parells telefònics, elèctric, ...) però no amb aquest.

- L'altre és que em sembla que el cable es va arrossegar massa. Els primers 100 - 200 m. en van còrrer com alguns centenars per terra, i tot que la majoria del terreny no era massa dur, la coberta presentava algunes ratllades. Potser no són massa fondes, i totalment irrellevants, però millor si es poguéssin evitar en futures tirades a base de penjar més politges.

 

observacións que he fet aquest dies

La fibra es penja amb cues de porc que tenen un metre i mig de llarg al mig d'aquesta cua de porc i va una anella i aquesta enllaça amb unaltre anella que a la vegade esta clavade amb un tornillo al poste.

es posa sempre a una distancia del cable que ja hi ha per que no hi hagi rosament

Jo penso que ho be es fa aixi o be es posa a tota la linea un cable d'acer que fa de guia de la fibra.i aquesta es lliga amb el acer amb molt compte

Per cert Ramon uns nois que tiran cable man dit que les cues de porc les venen a Abengoa!

 

Amb fibra autosoportada no fa

Amb fibra autosoportada no fa falta cap fil d'acer, la propia fibra te un nucli dielectric resistent a la tracció, si poses metall tens els problemes de les descarregues dels llamps, tens que posar preses a terra en cada pal.

Mes fotos de la diada 08/08

Doncs que per variar, quan no tinc problemes amb el rapidshare els tinc amb l'efetp, així que fins avui no he pogut penjar aquestes fotos fetes per en Xavi de Barna a http://teclados.org/fogurb

Deia que el disabte es festa...i ha estesa de cable??

Salut

guppes les fotos.... i nous tensors

Demà segurament arriben uns nous tensors. Abansd de fer la quedada general, estem pensant en fer una primera prova per assegurtar-nos que van bé fent la fixació en un tram, i si es veu que va bé, llavors si, fer la quedada general.

imatge de sinuso.org

Ja veus!

En Xavier que es un crack amb les fotos! xD
Per cert Ramon! d'on as tret aquest polo tan xulo?

Doncs el que heu vist es el 30% !!

Ja tinc a punt un cd amb tot el paquet, les fotos amb una mida força gran, un parell de troços de video i copia del album que es pot veure a http://teclados.org/fogurb/.

Algu sap si funciona l' FTP ysland.guifi.net i com va?? ho pujaria allà.

Exit en la prova dels supots pel cable de FIBRA OPTICA a Gurb

Ahir ens trobavem per provar els nous soports del cable de FO, ja que ens haviem adonat de que els utilitzats Dissabte passat no acomplien les exigencies tècniques i mecàniques per a una instal·lació llarga en el temps.

Podem qualificar d'exit el resultat de les proves, honestament, puc assegurar que el fil queda tensat sense masegades i la visió general de l'instalació es d'una profesionalitat a tota prova.

Les properes imatges ens ofereixen una visió global del maneig dels soports i de la prova realitzada.

Dijous vinent intentarem acabar els pals que varen quedar per fer i així el proper Dissabte podrem continuar sense entrebancs l'estesa fins arribar al destí projectat, sempre que no i surti cap imprevist i el temps i acompanyi.

Les fotos que el Dissabte 08 va fer en Xevi de Barna i aquestes mateixes poden descarregar-se a http://teclados.org/fogurb
Salut

imatge de SGElectronics.cat

Ara SI!!! Conectors i torpedos...

Culleres !! a rasi  que  queda profesional el tema...

Quan esta previst el tema  connectors i instal·lacio de torpedos?

SAX!!!

 

No tinc clar com aquets

No tinc clar com aquets ferratjes, ponden garantir el Radi de curvatura minim de la fibra en el cas de la instalació o com a la fotografia quant hi ha diferencia d'altures.

Radio de Curvatura Mínimo (mm): 15 x Diámetro del cable (mm) aixo serian 231mm minims de curvatura.

A la imatge sembla que la curvatura la marca el propi cable, no les sutjetcions, es aixo cert?

Realment aquestes fixacions poden garantir que ni durant la instalacio ni en el seu fixat no es doblegui masa la fibra?

www.mundo.in.rs/2009/06/fibra-optica-de-radio-de-curvatura-de-proteccion/

imatge de sinuso.org

curvatura

Jo no tinc ni idea de com va això, el que si que se es que la fibra que hi ha a les autopistes i els ferrocarrils etc, fan moltes corbes. Van seguin el que en teoria es el carril d'emergències per ambulàncies etc..

la pròpia tensió del cable, impedeix problemes amb el radi

L'especificaciḉo del cable permet un diàmetre de corbatura de fins a 240mm. Estem ben lluny d'això en tots els cassos. De fet la rigidesa de la manguera ja ho impedeix, s'hauria de forçar moltr per fer radis més petits.

fftf

Hola,

només per curiositat... ¿per què s'ha escollit com a nom FFTF? tota la resta de desplegaments de fibra segueixen el format FTTx, hi ha algún motiu pel qual a aquesta xarxa s'ha decidit fer ho from enlloc de to, o és per a remarcar que el desplegament l'han impulsat les pròpies granjes?

 

merci

En els desplegaments

En els desplegaments "tradicionals" de les telecos incloent la fibra, l'operador es el centre de la xarxa i els usuaris son objectes purament pasius situats a la periferia; a guifi.net fa molt de temps que son els propis usuaris els que fan xarxa i gracies als cuals creix.

En el tema FTTx clarament s'acentua aixo que comento a mes hi ha que indicar el sentit de la conexió, on la conexió es fa en sentit contrari, de l'usuari fins a Internet i no al contrari; per aixó el cambi de TO per FROM :)

Ei intentaré pasarme por allí

Ei intentaré pasarme por allí a echar un cable, nunca mejor dicho jajajajaajajaja

Vivo cerca y seguro que en algo podría ayudar.

Un saludo, y muchas gracias por vuestras iniciativas !!!!

Esto fue el año pasado

Este esperamos conectarlo (por fin) a una fibra oscura y llegar hasta el catnix (punto neutro de internet)